SKINVITAL

Behandelingen definitief ontharen - Behandelingen

WAT IS UW HUIDWENS?
Onderstaand ziet u een overzicht van de mogelijkheden bij Skinvital. Maak een keuze voor het bekijken van een behandeling die bij uw wensen past. 

Behandelingen tegen overbeharing door middel van elektrische epilatie of laser. 


Behandelingen voor definitief ontharen

Bij Skinvital kunt u ook terecht voor behandelingen voor definitief ontharen. 
Onder andere door middel van elektrische epilatie of door laserbehandelingen kunnen haren op een effectieve wijze behandeld worden. 

Mediostar laserontharing
Diode laserontharing is een veilige en effectieve manier van definitief ontharen. Er wordt gebruik gemaakt van een geconcentreerde bundel licht die via het pigment in de haar naar de haarwortel wordt geleid. Hierdoor ontstaat warmte en dat zorgt voor vernietiging/beschadiging van de haarwortel. 
Tijdens een persoonlijk intake gesprek vooraf, worden de indicaties en contra-indicaties met u doorgenomen en wordt een behandelprijs afgesproken. Tevens krijgt u een proefflits om de huidreactie te testen.
Gedurende de laserbehandeling voelt het als speldeprikjes in de huid, na de behandeling is dat gevoel weg en kan er nog lichte roodheid zichtbaar zijn. Door het koelen van de huid tijdens en na de behandeling is het vrijwel pijnloos. 
Na 5 tot 10 behandelingen zijn 90% van de haren verdwenen. Omdat haren in verschillende groeifasen verkeren zijn er meerdere behandelingen nodig. 

Interval behandelingen:
Gelaat/oksels/bikinilijn: 1x per 6 weken
Rug/armen/benen: 1x per 10/12 weken 

Nazorg is belangrijk bij deze behandeling, uw wordt hierin uitvoerig begeleidt. 
Er kan niet gegarandeerd worden dat er nooit meer haar groeit op de behandelde locatie. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bv. hormoonveranderingen, zwangerschap, overgang)  is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. 

Elektrisch ontharen
Elektrisch ontharen is een methode voor alle haartypes. Een heel dun naaldje wordt via het haarzakje naar binnen gebracht. Door middel van stroom ontstaat er warmte in het haarzakje waardoor de haarwortel wordt vernietigd. 
Omdat haren in verschillende groeifasen verkeren zijn er meerdere behandelingen nodig. 
Elektrisch ontharen is heel geschikt voor grijze en witte haren en als nabehandeling na een laserbehandeling. Dit omdat de laser alleen de gepigmenteerde haren kan aanpakken. 

Contra-indicaties laser en elektrisch ontharen:
- zwangerschap
- koorts, algehele malaise
- aids, HIV
- kanker
- pacemaker of ICD
- bepaalde medicatie die de huid lichtgevoelig maken bijvoorbeeld: roaccutane, isotretoine/ vitamine A creme, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica of penicilline.
- keloïd littekenvorming
Neem bij twijfel altijd contact op met uw (huis)arts, alvorens u begint met laserontharing therapie.

Relatieve contra-indicaties (we werken om de plek heen of wachten tot de contra-indicatie hersteld is)
- koortsblaar (herpes)
- korter dan 6 weken na zon blootstelling
- tatoeages
- verse littekens
- geven van borstvoeding
- piercings

Wilt u weten welke methode voor u geschikt is?
Vraag een gratis intake aan via 0513-490208 of contactformulier

 

Duur: in overleg
Prijs: in overleg