SKINVITAL

Laser ontharen lichaam - Behandelingen

Behandelingen tegen overbeharing door middel van laser. 

Informatie over laserontharen bij Skinvital.
Aard van de problematiek

(Gezichts)Overbeharing komt voor in allerlei vormen. Van stugge witte, grijze of zwarte haren op de kin of in de hals tot dunne beharing bij de bakkebaarden of bovenlip. Het is een klacht die bij veel vrouwen van alle leeftijden voorkomt. Uiteraard kunnen ook mannen hinder ondervinden van gezichtsbeharing. Gepigmenteerde haren die storend zijn, kunnen tot 90% gereduceerd worden met laserontharing. Witte, grijze en rossige haren kunnen niet behandeld worden met de laser.

Voorbehandeling
Zorg dat u ruim 5 weken voor de behandeling niet haren verwijderd (epileren, harsen etc.). Zorg dat u onthaart (op een enkel plekje na) en gewassen (zonder make-up of dag verzorging) naar de behandeling komt. Laat sieraden, lenzen en andere verfraaiingen thuis.

Hoe werkt de laserbehandeling?
Een laser kan gebruikt worden om huidaandoeningen te behandelen op een methode die vergelijkbaar is met flitslamptherapie. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, wat tot weefselschade en necrose leidt. De belangrijkste absorptie gebeurt door melanine (pigment) en hemoglobine (bloed). Door de golflengte, pulsduur en intensiteit van het licht zorgvuldig te kiezen kan relatief specifiek het een of ander behandeld worden. Laserlicht is licht van 1 golflengte.
IPL is licht van meerdere golflengtes. Met behulp van filters kan het spectrum gedeelte aangepast worden waardoor gericht overbeharing kan worden behandeld.

We beginnen met het schoonmaken van uw huid en het aftekenen van het te behandelen gebied met een huidpotlood.
Dan scheren we de resterende haartjes kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel op en plaatsen dan de laserkop op de huid met de ongewenste haargroei.
Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen. Na afloop koelen we indien nodig de huid met een coldpack en brengen we kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aan. De behandeling duurt 15 tot 45 minuten.
Alternatieve behandelopties zijn:
o Intense pulsed light (IPL)
o Elektrische epilatie
o Tijdelijk ontharen (harsen, scheren, ontharingscréme, epileren)

Na de behandeling
Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Als u het wilt kan de behandelaar een camouflerend product opbrengen. De behandelde huid is nog wel wat kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen en baden. Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrème. Binnen 2 weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje
zal zich weer op vullen met nieuw collageen.

Mogelijke complicaties of huideffecten na de behandeling
In sommige gevallen kan een bijwerking optreden na behandeling (bij ongemak kan huidkoeling verlichting geven):
• Ongemak door warmte van de laserstraal
• Erytheem (rood uitziende huid) of overmatig zwellen (oedeem)
• Schade aan natuurlijke huidstructuren (korst, blaar, brandwond)
• Kwetsbare huid (gevoelig voor infectie) of littekenvorming
• Verandering van pigmentatie of bleking
Het optreden van een van bovenstaande complicaties of bijwerkingen kan resulteren in het stoppen of tijdelijk staken van de behandeling tot de therapeut of een arts uw huid heeft beoordeeld.

Te verwachten resultaat
Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zijn de donkere haren verdwenen. Ook al zullen de meeste gelaserde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase reageert optimaal op een laserbehandeling. Deze haren zitten namelijk diep in het haarzakje en bevatten veel pigment. De haren in de overgangsfase en de rustfase komen ook een keer aan de beurt.
Bij de volgende behandeling bevindt een nieuwe serie haren zich in de groeifase.
Om uiteindelijk alle haarzakjes in de eerste groeifase te kunnen behandelen heeft u gemiddeld 6 behandelingen nodig met een interval van 6 weken.

Nazorg en instructies voor thuis
• Bij warmte sensatie in de huid mag u de huid na koelen met een coldpack uit de koelkast. 
• De eerste 4 tot 5 dagen na de behandeling moet u trauma’s of intensieve behandeling van het behandelde gebied voorkomen.
• In geval van een sterke huidreactie, kunt u verzachtende post-treatment crème worden aangebracht.
• Gedurende tenminste één maand na de behandeling brengt u een zonbeschermingsfactor aan met een hoge factor (SPF 30-50) en moet u zonblootstelling zoveel mogelijk vermijden.
• Behandel uw huid gedurende enkele dagen na de behandeling met hoge(re) hygiëne standaarden. Was de huid voorzichtig met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Daarnaast brengt u regelmatig een verzachtend product aan om het gebied gehydrateerd te houden.
• Wees u ervan bewust dat na behandeling micro stippen kunnen verschijnen in het behandelde gebied, deze zullen op natuurlijke wijze weer vervagen.
• Het aanbrengen van make-up direct na de behandeling mag, indien er geen irritaties ontstaan. 
 


Adviesgesprek en intake laserontharen

Tijdens een intake worden uw wensen besproken en overleggen we met u of een laserbehandeling geschikt is. Indien mogelijk wordt er een proefflits gedaan. Tevens wordt er een offerte besproken en kunnen we kijken naar een combinatiekorting indien er meerdere zones worden afgenomen. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 0,-

Oksels

Ontharen van de oksel door middel van laser.

Duur: 30 minuten
Prijs: € 75,-

Bikinilijn klein

Ontharen van bikinilijn door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 75.-

Bikinilijn klein en oksels

Combinatiebehandeling ontharen van oksels en bikinilijn door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 135,-

Bikinilijn groot

Ontharen van bikinilijn en gedeelte schaamstreek door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 100

Schaamstreek

Ontharen van volledige schaamstreek door middel van laser.

Duur: 30 minuten
Prijs: € 125

Navelstreepje

Ontharen van navelstreepje door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 75,-

Volledige benen

Ontharen van de gehele benen door middel van laser. 

Duur: 45 minuten
Prijs: € 399,-

Onderbenen

Ontharen van de onderbenen door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 249,-

Volledige armen

Ontharen van de gehele armen door middel van laser.

Duur: 45 minuten
Prijs: € 200,-

Onderarmen

Ontharen van de onderarmen door middel van laser.

Duur: 30 minuten
Prijs: € 125,-

Buik

Ontharen van de buik door middel van laser.

Duur: 30 minuten
Prijs: € 150,-

Borst

Ontharen van de borst door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 195,-

Schouders

Ontharen van de schouders door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 195,-

Rug

Ontharen van de rug door middel van laser. 

Duur: 45 minuten
Prijs: € 249,-

Nek

Behandeling van beharing in de nek door middel van laser. 

Duur: 30 minuten
Prijs: € 75