SKINVITAL

Peelings voor huidverbetering - Behandelingen

Wat is een peeling?
Door middel van het inzetten van (medische)peelings kunnen huidproblemen zoals acne, acnelittekens, grove poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes of een huid met pigmentvlekjes effectief behandeld worden. Door het gebruik van zuren wordt de huid geactiveerd om te vernieuwen. Alle processen in de huid worden aangezet waardoor de huid sterker, weerbaarder wordt en goed gehydrateerd blijft. 
Er zijn oppervlakkige en medium diep peelings. Afhankelijk van de huidindicatie en jouw eigen wensen wordt het type peeling bepaald.

Wat kun je verwachten?
Je huid zal op de eerste plaats een gezonde en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zullen de huidproblemen waar de peeling op gefocust is verbeteren. Je huid krijgt haar helderheid weer terug en de hydratatie op peil. Je huid wordt dikker en vitaler waardoor lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar zijn. 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Na een intake en huidanalyse gaan bepalen we waar de focus ligt. Er zijn verschillende peelings voor verschillende indicaties. Een goede voorbereiding met thuisproducten voor je huid is belangrijk om de peeling te kunnen ondergaan en om zo'n goed mogelijk resultaat te verkrijgen. Afhankelijk van welke peeling je krijgt, zul je advies krijgen voor de voorbereiding en de nazorg. Alles wordt goed uitgelegd en je bent altijd in de gelegenheid je vragen te stellen. 
Sommige peelings hebben een langere hersteltijd dan andere, ook hierin wordt je uitgebreid voorgelicht en blijven wij contact houden ook tussen de behandelingen door. 

Wanneer kun je geen peeling ondergaan?
Bij een peeling zijn een aantal contra-indicaties waardoor een peeling niet of minder geschikt is. Dit is het geval als je;

  • Ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.
  • Insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent,
  • Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,
  • Onder behandeling bent voor kanker,
  • Kans hebt op Keloïdvorming (hypertrofische littekens),
  • Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,
  • Verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,
  • Een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,
  • Zwanger bent of borstvoeding geeft,
  • Na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt,


Dermaceutic Milk peel

Een oppervlakkige peeling met een hoog percentage glycolzuur. Een goede eerste stap om de huid voor te breiden op de diepere peeling. En een effectieve peeling voor de behandeling van acne of de eerst lijntjes en rimpeltjes.
Hydrateert de huid, geeft een frisse en gladde uitstraling. Weinig tot geen downtime bij een goede voorbereiding en nazorg van de huid. 

Lees meer

Duur: 60 minuten
Prijs: € 99,-

Dermaceutic Crystal peel

De Crystal peel is een peeling vooral gericht op de vettere, acnegevoelige huid en bevat onder andere salicylzuur. De talgproductie wordt gereguleerd en ontstekingen geremd. Tevens geeft de peeling resultaat bij acnelittkens of een dikke hyperkeratotische huid (verdikte hoornlaag). Weinig tot geen downtime met de juiste voorbereiding en nazorg.

Duur: 60 minuten
Prijs: € 125,-

Dermaceutic TCA peel

Deze TCA peel is een oppervlakkige/middeldiepe peel. Gericht op de eerste tekenen van huidveroudering, pigment, acne(littekens). Maakt de huid gladder en zichtbaar egaler, Deze peeling heeft een goede voorbereiding nodig. Met een milde downtime kan er een lichte schilvering te verwachten zijn. 

Duur: 60 minuten
Prijs: € 150,-

Pumpkin peel met microneedling

De Pumpkin peel is effectief is bij onzuiverheden of verhoornde huid, droge huid of verslechterde huidbarrière en zelfs bij een rode of gevoelige huid. Mag ook tijdens zwangerschap of in de zomer worden ingezet. 
In combinatie met microneedling wordt hyaluronzuur inwerkt. Dit geeft een maximale opname van de actieve ingrediënten waardoor de huid gladder wordt en in de diepte gehydrateerd wordt. 

Lees meer

Duur: 60 minuten
Prijs: € 115,-

Pumkin Peel (zonder microneedling)

De Pumpkin peel is effectief is bij onzuiverheden of verhoornde huid, droge huid of verslechterde huidbarrière en zelfs bij een rode of gevoelige huid. Mag ook tijdens zwangerschap of in de zomer worden ingezet. 
 

Duur: 45 minuten
Prijs: € 99,-