Vocht kan zich ophopen omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de lymfevaten. Het resultaat kan zijn dat deze vochtophoping niet alleen het gezicht ontsiert, maar ook vervelend kan aanvoelen. 
Mensen die bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of cosmetische chirurgie in het gezicht hebben ondergaan, krijgen dergelijke vochtophopingen. Op de plekken die operatief behandeld zijn is de huid en het daaronder liggende weefsel beschadigd. Het lichaam vormt als reactie hierop oedeem. U kunt dit overtollig oedeem laten doen afnemen door toepassing van manuele lymfedrainage, een behandeling die u bij de gespecialiseerde schoonheidsspecialist kunt laten uitvoeren.

Lymfedrainage is een massagemethode om overtollig vocht in het gelaat en het halsgebied af te voeren. In de salon kan deze methode ook als extra massage ter ontspanning en ter afvoer van afvalstoffen worden gegeven. 

Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn. Een groot aantal cosmetische chirurgen verwijzen hun patiënten door voor deze massagemethode. Het genezingsproces wordt positief beïnvloed indien deze gepaard gaan met een aantal lymfedrainagebehandelingen.