SKINVITAL

LED licht therapie - Behandelingen

De wetenschap achter rood licht. 
Zodra de dermis is bereikt worden de mitochondriën gestimuleerd, dit deel van de cel geeft energie. De mitochondriën bevinden zich ​​in de fibroblast. Zodra mitochondriën zijn geactiveerd door het rode licht zal het de fibroblasten in de huid aansporen om meer collageen te produceren om het te verstevigen. De huid strakker te maken en in het algemeen het uiterlijk van het behandelde gebied te verbeteren.
Foto-Biomodulatie (PBM) activeert het natuurlijke herstel proces van de cel.
Dankzij een proces dat vergelijkbaar is met fotosynthese bij planten, genaamd “Foto-Bimodulatie” (PBM of PDT) stelt R-Led PDT by Ernani de Medical Device Led, de cellen in staat om rood licht om te zetten in energie. Dit met een bepaalde golflengte (630 nm).
Geadviseerd wordt om rood licht= foto-Bimodulatie te gebruiken voor en na een Microneedling procedure om het wondgenezingsproces te versnellen.
Naarmate we ouder worden produceren de fibroblasten steeds minder collageen, Hyaluronzuur en elastische vezels. Daarom is rood licht goed voor de huid, fibroblasten produceren meer collageen, Hyaluronzuur en elastische vezels.
Licht is een grote hulp bij de stimulatie van nieuw Collageen, Elastine en Hyaluron. Rood licht geeft een signaal af aan de huidcellen, met name aan de fibroblasten die ervoor zorgen dat de energie (ATP) in de cellen wordt verhoogd.

De wetenschap achter blauw licht. 
Blauw licht is toegestaan om toe te passen mits de lamp aan de veiligheidseisen voldoet van mei 2020.
Blauw licht van 417 nm helpt acne te verminderen door eerst het oppervlak van het gezicht en de onderhuidse klieren net onder de huid te bereiken. Blauw licht interrogeert direct met de afvalproducten van de P. acnes-bacterie, Poryphyrins. Blauw licht activeert deze afvalproducten die op hun beurt een toxine afgeven. Het toxine, hoewel onschadelijk voor het menselijk lichaam is in staat om acne te verminderen.